Zo verloopt een geslachtsbepaling bij je ongeboren baby

Geslachtsbepaling Rotterdam

Vanaf het ogenblik dat je weet dat je zwanger bent wil zo snel mogelijk het geslacht van je toekomstige baby kennen. De meeste zwangere koppels hebben geen voorkeur, maar zijn wel nieuwsgierig naar het geslacht van hun baby. Toch zullen ze daarvoor enkele maanden geduld moeten hebben. Voor een min of meer betrouwbaar resultaat is je baby namelijk minstens zestien weken oud. Volgens sommigen is het best mogelijk om veel vroeger het geslacht van je baby te achterhalen. De meest betrouwbare manier om dat te doen is een echografie. Maar hoe verloopt zo een geslachtsbepaling nu precies? De Eva verloskundigen weten er alles van.

Geslachtsbepaling met behulp van een echo

Als je ongeboren baby zestien weken oud is, kan met relatief grote zekerheid zijn of haar geslacht worden bepaald. Om die zekerheid nog te vergroten wacht de gynaecoloog vaak tot je twintig weken ver bent. Daarbij wordt vooral gekeken naar eventuele lichamelijke afwijkingen. De gynaecoloog(e) is namelijk niet verplicht het geslacht te controleren. Ben je zwanger en woon je in Rotterdam- Zuid? Dan staan de verloskundigen van Rotterdam- Zuid je met raad en daad bij.

De nub- theorie

Kun je zo lang niet wachten? Dan is er nog altijd de zogenaamde nub-theorie. De nub bevindt zicht tussen de benen van je baby onder de vorm van een uitsteeksel. Die geeft een aanwijzing over het geslacht van je baby. Tussen de zesde en de zevende week na de bevruchting begint de nub zich te ontwikkelen. De eerste weken is er geen verschil tussen jongens en meisjes. Vanaf de 11e week van de zwangerschap wordt dat uitsteeksel een penis of een clitoris met schaamlippen. Dit is op de echo zichtbaar door de hoek van de nub met de ruggengraat. Vanaf dertig graden wordt het een jongen. Bij een kleinere hoek een meisje.

De meest betrouwbare geslachtsbepaling

Een echografie is ongetwijfeld de meest betrouwbare geslachtsbepaling. Woon je Rotterdam of omgeving? Dan kun je voor een geslachtsbepaling terecht bij de verloskundigen van Geslachtsbepaling Rotterdam.