Het inhuren van een foodtruck

foodtruck op locatie

Foodtrucks zijn de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit gegroeid. Waar je ze vroeger alleen op de grote festivals en evenementen tegenkwam, zie je ze tegenwoordig ook steeds vaker verschijnen op privéfeestjes, bijeenkomsten en personeelsfeesten. Dit betekent dat ook jij een foodtruck kunt inhuren voor je feestje. Het inhuren van een foodtruck brengt namelijk niet alleen een heleboel gezelligheid met zich mee, maar zorgt er ook voor dat jij zelf geen omkijken meer hebt naar de catering. Dit kan je een heleboel stress en tijd besparen. En, nog zo’n pluspunt aan het inhuren van een foodtruck: je blijft niet alleen achter met de afwas.

Wat is een foodtruck

Een foodtruck is een voertuig of aanhangwagen die is uitgerust met een volledig functionele keuken. Uit deze keukens komen de meest veelzijdige gerechten. De meeste foodtrucks hebben hun eigen specialisme; dan kun je denken aan een simpel frietje maar ook aan bijvoorbeeld de Indische Babi Ketjap. Inmiddels zijn foodtrucks zelfs zo populair dat er hele speciale foodtruck festivals worden georganiseerd, waar tientallen foodtrucks samenkomen en allemaal hun eigen gerechten verkopen.

Het kiezen van het menu

Nederland telt een snel groeiend aantal foodtrucks, die allemaal hun eigen specialiteiten hebben. Wanneer je erover nadenkt om een foodtruck op locatie te laten komen, bijvoorbeeld voor een besloten feestje, dan is het slim om eerst te beslissen welk soort eten je jouw gasten wilt serveren. Kies je voor Nederlandse gerechten zoals tomatensoep, gehaktballen of pannenkoeken? Of kies je voor een meer uitdagendere keuken, zoals bijvoorbeeld Indisch of Italiaans? Neem niet alleen jouw voorkeur mee in de overweging, maar denk ook aan de smaak van de gasten. Op die manier zorg je ervoor dat alle gasten van het eten kunnen genieten. Wanneer je de menukeuzes hebt gemaakt, is het slim om je online zoekopdracht aan te passen. Zoek specifiek naar foodtrucks met de gerechten waar jij naar zoekt. Zo vind je niet snel en gemakkelijk de perfecte foodtruck voor jouw feestje.