Seniorenbed

Seniorenbed

Hoewel het niet voor iedereen een optie is, blijven veel ouderen graag nog lang op zichzelf wonen. Zeer begrijpelijk, want die zelfstandigheid geeft niemand graag op. En bovendien ben je gewend aan je eigen woning, weet je waar alles staat, en heb je alles wat je nodig hebt dicht in de buurt. En niemand bepaalt wanneer je eet of wanneer er iemand langs kan komen. Soms is het echter wel verstandig om enkele aanpassingen aan het bestaande huis te doen. Zo kan het prettig zijn om een extra leuning aan de andere kant van de trap te hebben. Of bijvoorbeeld anti-slip matten in de badkamer en misschien ook in de keuken. Ook een seniorenbed kan een verstandige keuze zijn. 

Ook fijn voor thuiszorg

Zo’n seniorenbed is niet eens heel anders dan een gewoon bed. Waarschijnlijk ligt het matras nog veel lekkerder dan het matras waar je nu op slaapt, want het is afgestemd op het bieden van de beste steun. Bovendien is het ook handig als je op een zeker moment (of misschien nu al) thuiszorg nodig hebt. Het bed kan gekanteld, verhoogd of verlaagd, en dat maakt het verzorgen een stuk makkelijker. En ook zonder zorg is het al prettig, want het maakt het opstaan en naar bed gaan ook een veel minder gedoe. Zo begin je fris aan de dag! En het geeft ook meer zelfvertrouwen omdat nog zelfstandig gewoon te kunnen doen.

Comfort, maar wel lekker thuis

Het voornaamste voordeel van een seniorenbed is waarschijnlijk dat je nog wel fijn in de vertrouwde omgeving van je eigen huis kan blijven, maar dat je er tegelijkertijd niet op achteruit gaat qua comfort, ondanks de toenemende ouderdomskwalen. En dat is natuurlijk goud waard. Je hoeft niks in je huidige leven op te geven, je kunt alles gewoon blijven doen zoals je dat al gewend bent. Een seniorenbed maakt je nachtrust beter en je oude dag nog ontspannender dan hij al was.