Wat is een stemacteur?

Je hebt vast wel eens en video gezien op YouTube of een televisieprogramma waar je over een beeld een stem hoort. Dit soort werkzaamheden wordt vaak verricht door een stemacteur. Een goed voorbeeld van films en programma’s waar veel gebruik wordt gemaakt van een acteur voor zijn stem is bijvoorbeeld tijden tekenfilms of tijdens een voice over. Alhoewel Tv steeds minder populair wordt is het niet zo dat er minder vraag is naar een acteur die gespecialiseerd is in bijvoorbeeld het inspreken van teksten of een voice over te geven. De markt verandert namelijk en steeds meer acteurs worden nu ingehuurd voor het inspreken van social media films of vertalingen van grote films die bijvoorbeeld in de bioscoop komen. Het kan je misschien al wel zijn opgevallen maar als je een film kijkt op Netflix heb je vaak de keuze uit welke taal er wordt gesproken. Voor al deze talen worden dan ook deze acteurs ingehuurd zodat er verschillende versies van een film bestaan in verschillende talen gesproken. 

 

Professional 

Alhoewel het werk vooral bestaat uit teksten en scripts hardop lezen is het een lastig beroep en is een stemacteur ook een echte professional in zijn vak. Je moet namelijk je eigen stem perfect kunnen controleren en erg divers zijn. Als je een film kijkt moet de stem natuurlijk wel passen bij het beeld, dit betekent dat een acteur op veel verschillende toonhoogtes moet kunnen spreken en ook echt emotie over zijn stem kan laten voorkomen. Dit is dan ook een lastig beroep en niet veel mensen zijn geschikt hiervoor aangezien je ook van nature een goede stem moet hebben. Een acteur die een film inspreekt moet natuurlijk wel meer inleving hebben in zijn stem dan een acteur die het nieuws inspreekt. Er zijn dan ook verschillende specialismes in deze markt en veel diversiteit.

 

Op zoek naar een acteur?

Heb jij nou een video of film en heb je daar een stemacteur voor nodig? Dan kan je bij verschillende bedrijven terecht om er een in te huren. Een van deze bedrijven die dit soort acteurs aanbieden is Hi-Level Media Produkties. Dus ben jij in de markt voor en acteur voor het inspreken van een voice over of een film? Dan zou je eens een kijkje kunnen nemen op de website van Hi-Level Media Produkties voor meer informatie rondom dit onderwerp.