Op zoek naar een Orthomoleculair therapeut Den haag?

Woon je in de omgeving Den Haag en heb je al een een keer gehoord van een Orthomoleculair therapeut Den haag? Waarschijnlijk weet je niet eens wat het betekent. Dat maakt niet uit in deze blog wordt er uitgelegd wat de functie en doelen van een Orthomoleculair therapeut doet. 

Wat betekent Orthomoleculair

In principe is Orthomoleculair een heeft duur woord voor gezondheid op molecuulniveau, dit wordt ook wel cel niveau genoemd. Een afkorting hiervan is PNI. PNI staat voor psycho neuro immunologie. in principe betekent het dat orthomoleculair de wisselwerking verklaard tussen iemand zijn zenuwstelsel, immuunsysteem en zijn hormonen. Er zijn verschillende praktijken die deze vorm van therapie aanbieden in en rondom Breda. Als je zoekt op orthomoleculair therapeut Den Haag is er een kans dat je op sites komt zoals stephanienatuurlijk.nl of andere soortgelijke bedrijven die dit aanbieden. 

Wat is het doel van deze therapie? 

Het gene wat voor mensen deze vorm van therapie aantrekkelijk maakt is het feit dat ze via deze vorm van geneeskunde een aantal ruim uiteenlopende klachten kan helpen. Zo kan je terecht bij een orthomoleculair therapeut Den haag voor: darmproblemen en lever problemen maar ook voor bijvoorbeeld vermoeidheid, slaapproblemen, allergieën en zelf gezondheidsklachten en infecties. 

 

Hoe werkt een behandeling?

De behandelwijze van een orthomoleculair therapeut Den haag begint met een acupunctuur meting. Dit is een behandeling van naalden die pijnloos in de handen en voeten worden worden gestoken. Op deze manier wordt er gekeken naar de energielijnen. Deze techniek is overgenomen van de Chinese geneeskunde. Hierdoor ziet een therapeut tijdens de behandeling welke verstoringen er een rol spelen in de klachten en welke niet. Er is ook een optie om een aanvullend onderzoek te doen bij een laboratorium om duidelijkheid te krijgen naar eventuele aanwezigheid van parasieten en schimmels. 

Het probleem ondervinden 

Voordat er een oplossing kan komen voor het probleem moet er eerst een diagnose gesteld worden. Hier komt iemand zoals een orthomoleculair Den haag goed van pas. In plaats van te behandelen gaat de therapeut op zoek naar de oorzaak. Dit zorgt ervoor dat de methode dan ook altijd persoonlijk is en op maat. Dit zorgt ervoor dat je een juiste diagnose hebt en je vanaf daar verder kan kijken naar eventuele oplossing voor het probleem en vanaf daar verder gaan. De Therapie wordt vergoed in sommige aanvullende zorgverzekeringen.