Kindercoach Delft nodig?

Vandaag gaan we het hebben over kindercoaching. Het is handig om te weten wat het precies is en wat het voor jou kan betekenen. Kindercoach Delft biedt veel mogelijkheden voor jou en jouw kind. Vandaag ga je meer te weten komen over de verschillende activiteiten die er beschikbaar zijn, en over wat de taken van een kindercoach precies zijn. Dus laten we maar snel gaan beginnen!

De taken en missie van een kindercoach

De missie van een Kindercoach Delft is om kinderen weer in hun kracht te zetten. Het is de bedoeling om hun zelfvertrouwen op te bouwen door middel van positieve ervaringen. Bijvoorbeeld met de hulp van paarden, dit is een goede manier om voor meer rust en verbinding te zorgen bij een kind. Kinderen die de mogelijkheid krijgen om zich vanuit hun eigen talenten en kwaliteiten te ontwikkelen zijn sterker, weerbaarder en beter opgewassen tegen bijvoorbeeld de eisen die de maatschappij aan hen stelt. Het uiteindelijke doel van een kindercoach is het bevorderen van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van een sterk en positief zelfbeeld. Dit kan voor een jong kind natuurlijk onwijs veel betekenen, al zullen ze dit zelf op dat moment niet door hebben. 

Waarom het zo belangrijk is voor kinderen om een sterk zelfbeeld te hebben

Natuurlijk zijn kinderen de toekomst, dus als zij al vanaf jongs af aan leren om met hun emoties om te gaan kan dit ze erg helpen in de toekomst. Maar dat is niet het enige waar een Kindercoach Delft goed voor is. De kinderen leren ook met hun problemen om te gaan en te groeien tot fijne evenwichtige mensen. In deze ongelooflijke prestatiemaatschappij ligt er een hoge druk op kinderen en ouders. Het is soms moeilijk om een zorgeloos kind te kunnen zijn. Er worden bijvoorbeeld hoge eisen aan ze gesteld op school, en ze krijgen niet altijd de aandacht en hulp die ze nodig hebben. Dit is hartstikke zonden als je het aan mij vraagt. 

Welke kinderen hebben hier het meeste last van?

De kinderen met bijvoorbeeld faalangst, ADD of ADHD en hoogsensitieve kinderen zullen het meeste baat hebben bij een Kindercoach Delft. Aangezien zij de kinderen zijn die hier het meeste last van hebben. Hoe kun je hierin je eigen weg vinden? Je hebt hiervoor voornamelijk zelfkennis en vaardigheden nodig. Dit zijn helaas dingen die sommige kinderen te kort komen.