Hulp nodig met werving en selectie Breda?

Om een goede kandidaat te vinden moet je werving en selectie gaan toepassen. Het probleem is alleen dat het veel tijd in beslag neemt. Als je als bedrijf er geen tijd voor hebt kan je het laten uitbesteden aan een ander bedrijf. Dit bedrijf regelt dat bijvoorbeeld voor bedrijf X voor locatie Breda de werving en selectie Breda

 

Het nut van werving en selectie

Bijna elk bedrijf, onderneming maar ook sportclubs doen aan werving en selectie. Als je een functie open hebt staan en er zijn meerdere sollicitanten dan ga je iedereen vergelijken door middel van gesprekken/testen en pak je de beste kandidaat(en) voor de functie erbij en ga je met hen verder. Het kan zijn dat er meerdere kandidaten kans maken en er nog een extra selectie wordt toegevoegd zoals een paar testen of een meewerkdag. Het doel is uiteindelijk overal hetzelfde namelijk: de beste kandidaat vinden. Op deze manier ben je er zeker van dat je een goede kandidaat hebt. Het probleem is alleen dat dit veel tijd en energie kost. Daarom kiezen sommige bedrijven ervoor dit uit te besteden aan een 3e partij. Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld werving en selectie Breda regelen zoals “Zuydt werkt”.   

 

Werving en selectie is overal 

Het is logisch dat iedereen de beste kandidaat wilt hebben en zijn. Het zit namelijk ook in onze natuur om de beste te zijn. Nu wilt lang niet iedereen de beste zijn in bijvoorbeeld het werkveld, een beter voorbeeld hiervoor is sport. Bij elke sportclub heb je wel een selectieteam. De naam zegt het al, dit zijn de beste van de club. Om hier in te komen doorloop je in principe ook een werving en selectieproces. Dit ziet er alleen net iets anders uit dan in het bedrijfsleven. Deze wervingen en selecties zijn dan ook moeilijker uit te besteden. Een Bredase sportclub kan geen gebruikmaken van een werving en selectie Breda. 

Efficiënt maar duur 

Een werving en selectiebureau is vaak heel efficiënt omdat je er zelf als bedrijf geen tijd aan kwijt. Het probleem ligt alleen vaak bij het feit dat het meer kost dan als je het intern geregeld. Drukke bedrijven besteden het vaak uit zodat hun eigen mensen niet druk zijn met sollicitatiegesprekken en de rest van de procedure. Als je nog zoekt naar een bedrijf die doet aan werving en selectie Breda kan je een kijkje nemen bij zo iets als Zuydt werkt.