Grafisch ontwerper Den Haag nodig?

Jij hebt een eigen bedrijf en wilt een aantal folders, verpakkingen of boekomslagen produceren. Maar om dit te kunnen doen heb je natuurlijk een Grafisch ontwerper nodig, en dan het liefst een Grafisch ontwerper Den Haag natuurlijk. Maar je kan zelf ook een ontwerp maken, alleen is de kans groot dat dit er een stuk minder professioneel uit komt te zien dan wanneer een grafische vormgever dit doet. Daarom is het belangrijk om te weten wat een grafisch ontwerper precies doet en waar jij zo iemand voor in kan schakelen. Daar ga jij vandaag dus ook alles over te weten komen. 

Wat doet een grafisch ontwerper?

Een grafisch ontwerper verzorgt de grafische vormgeving van drukwerk zoals brochures, affiches, verpakkingen en boekomslagen. Dit is dan ook waar jij een Grafisch ontwerper Den Haag voor in kunt schakelen. Digitale producten zoals websites en ontwerpen voor gebruik in verschillende media kunnen ook gemaakt en ontworpen worden door een grafische vormgever, bijvoorbeeld een beeldmerk of huisstijl. Als een grafisch ontwerper het ontwerp van een ander uitvoert, wordt deze persoon ook wel een grafische vormgever genoemd. Maar in principe zijn de beroepen gewoon hetzelfde. 

 

In de meeste gevallen werken grafische vormgevers vaak bij marketing en reclamebureaus, uitgeverijen en drukkerijen. Maar ze kunnen natuurlijk ook als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan zoals, Grafisch ontwerper Den Haag dat doet. Dit is dan wel voor verschillende opdrachtgevers. Binnen een bedrijf kan een grafisch ontwerper zich verder opwerken tot bijvoorbeeld een artdirector of creative director. 

Het doen en de methode van een grafisch ontwerper

Binnen het ontwerp van een bepaald product bepaalt de grafisch ontwerper de vormgeving van het product. Zoals bijvoorbeeld de lay-out, de typografie, het kleurgebruik en de illustraties en foto’s. Dit is dan ook waar een Grafisch ontwerper Den Haag zich mee bezig houdt. Op basis van de wensen van de klant maakt de artdirector of grafisch ontwerper in dit geval een conceptontwerp. Dit ontwerp wordt dan vervolgens gepresenteerd aan de opdrachtgever. Daarna wordt het concept door de grafisch ontwerper met behulp van professionele grafische software uitgewerkt tot een prachtig eindproduct. In de meeste gevallen doet de grafisch ontwerper dit met behulp van een DTP’er, illustrator of fotograaf. Hopelijk weet jij na het gelezen hebben van deze tekst een stuk meer over wat een grafisch ontwerper allemaal doet en waarvoor het ingezet kan worden binnen jouw bedrijf.