Wat is een elopement bruiloft precies?

fotograaf-gear

De kans is groot dat jij nog nooit van een elopement bruiloft hebt gehoord. Het is namelijk een vrij oude term, maar tegenwoordig komt hij wel steeds vaker terug. Het heeft betrekking op een bruiloft met een zeer privé of afgezonderd tintje, oftewel op mensen die gaan trouwen, maar dan zonder een groot deel van hun naasten. Niet iedereen vindt het namelijk nodig om er een grote groep mensen bij te hebben, het is nu eenmaal een heel erg intiem gebeuren tussen twee mensen die veel van elkaar houden.

Wie nodig je op een elopement bruiloft uit?

Wil jij ook graag op zeer intieme wijze trouwen en dus zonder een groep mensen eromheen? Dan is een zogeheten elopement bruiloft iets voor jou. Maar wie nodig je van wel uit? Je kunt ervoor kiezen om enkel een beste vriend of vriendin uit te nodigen, of enkel je ouders, net wat je wilt. Wat de meeste mensen wel doen is een bruidsfotograaf uitnodigen om het geheel op beeld vast te leggen. Zo hebben ze in ieder geval hele fijne herinneringen aan de ceremonie en kunnen ze er nog vaak op terugkijken. Bovendien zijn er vaak mensen die zo’n elopement huwelijk niet kunnen waarderen omdat ze er graag bij hadden willen zijn. Deze mensen kun je dan in ieder geval de foto’s laten zien, dus dat is mede de reden dat mensen een professionele fotograaf uitnodigen.

Waar wil je trouwen?

Zie jij het ook niet zo zitten om in een stadhuis of kerk te trouwen? Wil je jouw geliefde het ja-woord geven met het gekwetter van vogeltjes op achtergrond of op een tropisch strand? Alles kan, jullie bruiloft mogen jullie namelijk precies zo vormgeven als jullie zelf willen. Denk aan een destination wedding! En om daar met warme herinneringen op terug te kijken schakel je natuurlijk een goede fotograaf in, want beelden zeggen nog altijd veel meer dan duizend woorden, met uitzondering van het ja-woord dat jullie aan elkaar geven natuurlijk…