Wat is een vrouwentaxi nou eigenlijk

vrouwentaxi

Iedereen heeft weleens gehoord van een normale taxi, maar wist je dat er ook een vrouwentaxi Breda bestaat? Een vrouwen taxi is een taxi die volgens het woordenboek alleen voor vrouwen is en gereden wordt door een vrouwelijke taxichauffeuse. Bij de meeste vrouwentaxi’s zijn mannen als klant overigens ook welkom, maar hoofdzakelijk richten ze zich op vrouwelijke passagiers. Een taxi speciaal voor vrouwen is een uitkomst voor vele dames die het niet prettig vinden om met een mannelijke taxichauffeur mee te rijden.

Wanneer kies je voor een vrouwen taxi

Redenen om voor een vrouwentaxi te kiezen zijn bijvoorbeeld dat veel dames het niet prettig vinden om gedurende de avond en nacht te worden rondgereden door een mannelijke taxichauffeur. Ze voelen zich meer op hun gemak bij een vrouwelijke chauffeur en om deze reden kiezen ze dan ook voor een taxiservice die speciaal gericht is op vrouwen. Je ziet met name dat gedurende de nachtelijke uren en uitgaansavonden dat een vrouw het prettiger vindt als een andere vrouw de taxi bestuurt en ervoor zorgt dat ze veilig op haar uiteindelijke bestemming aankomt. Je kan een vrouwentaxi inhuren zoals je op een normale manier een taxi zou inhuren. Als je een ritje naar het vliegveld wilt of als je een zakelijke afspraak hebt. Of misschien heb je een afspraak in het ziekenhuis en mag je niet zelf rijden? Dit zijn maar enkele mogelijkheden waar je kan besluiten om een taxiservice voor vrouwen in te huren.

Andere vormen van taxivervoer voor vrouwen

Andere mogelijkheden die bepaalde taxibedrijven aanbieden zijn een vrouwelijke chauffeur voor het vervoer van groepen in kleine busjes met maximaal negen personen of voor rolstoel taxi vervoer. Je kan navragen wat de mogelijkheden zijn bij het bedrijf wat deze service aanbiedt voor vrouwen.