Waarom is childbirth education zo belangrijk

childbirth education

Op het moment dat je overweegt om zwanger te worden dan kan het zijn dat je de geboorte niet ziet zitten. Dit is iets wat veel vrouwen overkomt en daarom is childbirth education erg belangrijk. Door te kiezen voor hypnobirthing leer je dat je niet bang hoeft te zijn om te bevallen en dat je dit met kalmte en zelfvertrouwen tegemoet kan zien. Er is geen vrouw op de wereld die geboren is met de angst om te bevallen of dat dit pijnlijk zou zijn. Je hoort het veel om je heen door alle verhalen die verteld worden en veel hiervan zijn gebaseerd op vrouwen hun eigen ervaring. Dit betekent niet dat dit ook voor jou geldt zowel emotioneel als fysiek.

Hoe kom je af van die angst om te bevallen

Door alle verhalen die je hebt gehoord over de jaren is er een twijfel ontstaan bij veel vrouwen over de mogelijkheid van het vrouwelijke lichaam om te bevallen. Dit zorgt er juist voor dat je spieren verkrampen bij de geboorte waardoor veel vrouwen juist pijn ervaren. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn en bij hypnobirthing word je geleerd om je angst voor de bevalling los te laten. Er word je geleerd om te ontspannen en hoe je een positieve verwachting kan hebben over je bevalling zodat je deze kan doorstaan met kalmte en zelfvertrouwen. Met hypnobirthing krijg je de kennis en het vertrouwen om deze angst achter je te laten en terug te gaan naar je geboorte instinct. Dit instinct zorgt ervoor dat je jezelf empowered voelt dat je de geboorte kan doorstaan en dat dit een positieve ervaring zal zijn.

Wat is hypnobirthing

Hypnobirthing is een complete methode waarbij je een makkelijke en comfortable geboorte kan bereiken. Het is gebaseerd op het geloof dat iedere gezonde vrouw een gezonde baby kan dragen en een gezonde bevalling kan hebben met de juiste voorbereiding.