Hoe verzorg je linnengoed uit Amsterdam?

Linnengoed Amsterdam

Elk huishouden maakt gebruik van linnengoed. Dat betekent dat iedereen het dus ook heeft. Misschien heb jij pas geleden jouw  gekocht. Nu vraag jij je af, hoe verzorg je deze linnengoed? Linnengoed is belangrijk. Vooral als je linnengoed in de slaapkamer gebruikt. Daar slaap je namelijk in. Voor jouw persoonlijke hygiëne, is het belangrijk dat het linnengoed goed wordt gewassen. Hoe doe je dat? Veel mensen vinden het lastig om hun linnengoed uit Amsterdam goed te wassen. Linnen is namelijk een stof waar je voorzichtig mee moet zijn. Al snel gaat de stof krimpen. Hoe voorkom je dat? Dat lees je hier!

linnengoed in de wasmachine wassen

De eerste tip is om altijd te kijken naar de instructies op de label. Hier kun je namelijk zien wat je het beste kunt doen en wat je niet moet doen. Als je dit volgt, moet het eigenlijk altijd goed komen.

Wanneer je een wasmachine gebruikt om het linnengoed te wassen, is het verstandig om het fijnwas programma te gebruiken. Daarnaast moet je er op letten dat de wasmachine niet te vol zit. Het beste kun je de wasmachine voor de helft vullen. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat het linnengoed, dezelfde kleur en was instructies heeft. Is dit niet het geval? Dan kun je ze beter apart van elkaar wassen. Als laatste is het belangrijk dat je niet te koud of te heet wast. Was het linnengoed met lauwwarm water.

met de hand wassen

Je kan er ook voor kiezen om het linnengoed met de hand te wassen. Doe dit wel super voorzichtig. Het is belangrijk dat je geen bewegingen maakt zoals wringen, draaien en scrubben. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste wasmiddel kiest. Dit moet een mild wasmiddel zijn. Je kan er ook voor kiezen om een speciaal wasmiddel te gebruiken. Er bestaan namelijk wasmiddelen, die speciaal voor linnengoed zijn gemaakt. Wil je dus zeker weten dat het juiste wasmiddel gebruikt? Dan kun je daar voor kiezen.