Op wat moet je letten bij keukens op maat?

Keukens op maat Utrecht

Een keuken op maat geeft je de mogelijkheid om je beschikbare ruimte maximaal te benutten. Je kiest zelf de indeling en de opbouw van je toekomstige keuken. Je hebt de keuze uit modulaire keukens die vaak door verkopers van keukens worden verkocht. Anderen maken je droomkeuken aanpasbaar op maat. Beide systemen zijn evenwaardig, elk met hun specifieke voor- en nadelen. Heb je geen speciale wensen? Dan ben je goedkoper af met een modulaire keuken.

Modulaire maatkeukens

Dit type maatkeukens bestaan uit meerdere kasten die je makkelijk met elkaar kunt verbinden. Ze zijn beschikbaar in alle mogelijke materialen, afmetingen en modellen. Elke kast is uitgerust met laden en- of deuren, zelfs met klapperende klapdeuren. Moet je toekomstige keuken perfect passen tussen twee muren of wanden? Dan worden de diverse keukenmodules gecombineerd tot de beschikbare ruimte bezet is. De overgebleven ruimte wordt afgesloten met een sluitstuk in hetzelfde materiaal en de stijl van je keuken.

De voordelen van deze module- keukens

Wil je zelfstandig de ruimte van je keuken indelen? Dan is een modulaire keuken zeker iets voor jou. Je kunt die modules bijna overal inpassen. Wanneer je de modules tussen twee muren of wanden inpast moet je keuken zeker niet onderdoen voor een op maatkeuken. Iedere module heeft een vaste prijs zodat je je budget makkelijk kunt aanpassen.

Modulaire keukens voor handige Harry’s

Schrik je er niet voor terug om je modulaire keuken zelf te maken? Dan kun je voor goedkopere module-keukens kiezen. De kwaliteit van deze budgetvriendelijke keukens is niet vergelijkbaar met modulaire keukens uit gespecialiseerde keukenwinkels.

Maatkeukens

Deze geven je maximale vrijheid over de indeling. Je kiest zelf het ontwerp als de materialen, de opbouw en kleuren van je keuken. Het belangrijkste nadeel van maatkeukens is vaak hun lange wachttijden, variërend van enkele maanden tot zelfs één jaar. Geef je de voorkeur aan een keuken op maat en woon je in de regio Utrecht? Dan staan de keukenspecialisten van Keukens op maat Utrecht je met raad en daad bij.