Event fotografie als mooie herinnering

event fotografie

Als je een evenement organiseert zijn er tal van dingen die je moet regelen. Een goede locatie, goed vermaak, en natuurlijk eten en drinken zijn waarschijnlijk de eerste dingen die bij je naar binnen schieten. Maar wist je dat event fotografie net zo belangrijk is als deze dingen? Als je een event fotograaf inhuurt tijdens jouw evenement weet je zeker dat je aan het eind van de rit terug kan kijken op een prachtige en waardevolle dag.

Waarom event fotografie?

“Maar ik kan toch zelf ook wel wat foto’s schieten tijdens het evenement?” Deze vraag heb je jezelf vast ook weleens gesteld. Het antwoord is: nee. Misschien kan je het wel, maar het is veel slimmer om dit onderdeel uit handen te geven. Ten eerste ben jij tijdens deze dag druk om alles in goede banen te leiden. Als je daarnaast ook nog eens op precies het goede moment, vanaf precies de goede hoek een spreker moet fotograferen, wordt dat echt te veel.

Herinnering voor jou en de klant

Als er tijdens jouw evenement mooie foto’s zijn gemaakt, betekent dit niet dat deze daarna hoeven te verstoffen in een mapje ver weg op de bedrijfsschijf. Kies er juíst voor om ze te delen met je (zaken)relaties. Stuur een week na het evenement een samenvattende mail met de mooiste foto’s om te laten weten hoe iedereen heeft genoten van de dag. Zo geef je je relaties het gevoel dat ze betrokken zijn en voelen ze zich gewaardeerd.

Event fotografie als marketinginstrument

 

Naast een mooie herinnering, kunnen foto’s ook een belangrijk onderdeel van een marketingstrategie zijn. Ben je vastberaden om volgend jaar dit evenement nog eens te herhalen, maar wil je het dit keer echt groots aanpakken? Dan zit je met je professionele evenement foto’s helemaal goed. Zet de event foto’s op je website en plaats ze op verschillende social media kanalen. Zo zien de nieuwe potentiële bezoekers van je evenement dat je er écht werk van maakt en wek je de nieuwsgierigheid bij ze op.