Antieke klokken in Breda

antieke klokken breda

Op zoek naar klokkenreparatie voor antieke klokken in Breda? Het kan zijn je jouw klok al een lange tijd hebt en dat hij aan onderhoud toe is. Misschien heb je hem van jouw grootouders geërfd of heb je een mooi exemplaar aangeschaft op de rommelmarkt. Door de klok te laten repareren of restaureren wordt deze weer in een goede staat gebracht. Zo komt het wel eens voor dat een deel van de klok is overgeschilderd in een verkeerde kleur. Ook kan het zijn dat de klok er nog goed uit ziet, maar deze simpelweg niet meer naar behoren functioneert. Door de klok te laten restaureren wordt deze weer terugbracht naar de originele staat. Zo zal deze weer goed gaan functioneren.

 

Werkwijze bij restaureren van een antieke klok

Wanneer je jouw antieke klok wegbrengt voor restauratie, wordt deze eerst aan een blik onderworpen. Er wordt dus gekeken waar de gebreken zitten en hoe dit het beste behandeld kan worden. Bij deze analyse van de klok wordt er ook bekeken of er onderdelen moeten worden gerepareerd en vervangen. Nadat er een beeld is gevormd van wat er aan de klok moet worden gedaan zal dit aan jou worden teruggekoppeld. Samen bepalen we dan wat er aan de klok gaat gebeuren. Dit is dan afgestemd op jouw wensen en jouw budget.

 

Antieke klok kan weer in hergebruik

Het doel van de restauratie is dat de antieke klok nog jarenlang mee kan gaan. Door goed te kijken naar het uurwerk van de klok kan er worden bepaald wat voor soort reiniging er nodig is. Alleen wanneer de oorzaak bekend is kan het uurwerk weer goed functioneren. Zo kan het zijn dat er dan bepaalde onderdelen worden vervangen. Het doel is altijd om de antieke klok weer in de oude staat terug te krijgen. Naast antieke klokken kan er het zelfde gebeuren bij bijvoorbeeld een horloge. Ook hier kan naar het uurwerk gekeken worden.